Skeelers met 4 wielen

Skeelers met 4 wielenVroeger waren skeelers met 5 wielen de standaard, maar dit is steeds meer veranderd naar skeelers met 4 wielen. Hoewel je tegenwoordig ook skeelers met 3 wielen hebt, zijn er ook nog steeds erg veel skeelers verkrijgbaar die 4 wielen hebben. Zeker voor beginners zijn skeelers met 4 wielen vaak net iets prettiger om mee te rijden. Natuurlijk is er ook binnen het aanbod skeelers met 4 wielen nog behoorlijk wat verschil tussen de skeelers. Alles wat je moet weten over skeelers met 4 wielen en het kopen ervan leggen wij je uit! 

Voor- en nadelen van skeelers met 4 wielen

Skeeler met 4 wielen aandoenEr zijn tal van redenen om te kiezen voor skeeler met 4 wielen. Allereerst sta je met deze skeelers zeer stabiel. Voor beginners is het dus een ideale soort skeeler om mee te beginnen. Je kan er redelijk snel mee gaan en hebt veel gevoel tijdens het afzetten. De kans dat je hierdoor valt is een stuk minder groot. Daarbij ontwikkel je ook meer kracht in je benen dan bij bijvoorbeeld skeelers met 3 wielen. Hierdoor went je lichaam sneller aan het skeeleren.

Een nadeel van skeelers met 4 wielen is dat ze minder snel zijn dan bijvoorbeeld skeelers met 3 wielen. Daarnaast ben je ook iets minder wendbaar. Vandaar dat veel professionals en ervaren skeeleraars kiezen voor 3 wieltjes. Toch raden wij beginners altijd aan om te beginnen met 4 wielen. De wieltjes zijn net wat kleiner en hierdoor ben je lager bij de grond. Dit zorgt voor meer stabiliteit en je kan eenvoudiger leren om balans te houden. Je kan hierdoor een stuk beheerster beginnen met skeeleren en dat maakt het een stuk veiliger. 

Skeelers met 4 wielen kopen

Wil je skeelers met 4 wielen kopen? Dit kan bij verschillende online shops. Zo zijn er een aantal speciale skeeler- en skateshops waar je jouw skeelers kan kopen. Daarnaast zijn er ook wat algemenere winkels, zoals Decathlon. Skeelers met 4 wielen bij Decathlon kopen is een prima keuze als je net begint. De prijs-kwaliteitverhouding is hier prima. 

Toch kunnen we ons ook voorstellen dat je voor je eigen veiligheid een skeeler van een bekender merk wil. Deze zijn kwalitatief vaak net een stukje beter en dit maakt het net iets comfortabeler. De meeste van deze merken verkopen bijvoorbeeld direct via Bol.com. Bijkomend voordeel is dat bezorging dan gratis is en je ze vaak al erg snel in huis hebt!

Ontstaan van skeelers met vier wielen

vrouw die gaat skeelerenZoals gezegd waren skeelers met vijf wielen jarenlang de standaard. Toen skeeleren net in opkomst was kon je enkel skeelers met vijf wielen krijgen. Naarmate de sport groeide en er steeds meer wedstrijden kwamen begon men te onderzoeken hoe ze sneller konden gaan. Hieruit ontstonden de skeelers met vier wielen. Deze bleken een stuk sneller en wendbaarder te zijn dan hun voorgangers. De standaard werd toen skeelers met vier wielen van 110 mm groot. Groter kon ook niet, het frame liet dit niet toe.

Uiteindelijk zijn de profs en meer ervaren skeeleraars overgegaan op skeelers met drie wielen. Deze bleken nog net wat sneller te kunnen gaan en voor nog meer wendbaarheid te zorgen. Het grote nadeel is echter dat je een stuk instabieler bent dan op skeelers met vier wielen. Vandaar dat veel beginnende skeeleraars en degene die dit zo af en toe doen toch kiezen voor skeelers met vier wielen.

Wielen voor skeelers met 4 wielen

Er zijn verschillende mogelijkheden qua wielgroottes voor je skeelers met 4 wielen. De maximale maat is 110 mm, meer gaat er niet in een frame. De minimale grootte qua wieltjes voor deze skeelers is 80 mm. Daarnaast zitten er ook nog verschillen in de hardheid van de wieltjes. In principe is het zo dat hoe kleiner het wieltje is, des te beter kan je accelereren. Hoe groter echter het wiel des te sneller kan je gaan. Wil je hier meer over weten? Lees dan nu alles over wielen voor skeelers.

Menu