Skeeleren

Skeelers met 5 wielenSkeelers met 5 wielen, tegenwoordig kom je ze bijna niet meer tegen. Vroeger waren deze skeelers echter de standaard. Iedereen die skeelerde deed dit op skeelers met 5 wielen, men wist niet beter. Hoewel tegenwoordig skeelers met 4 wielen of 3 wielen de standaard zijn, zijn skeelers met 5 wielen nog wel verkrijgbaar. Wij vertellen je meer over skeelers met 5 wielen en waar je deze nog kan kopen!

Verschil tussen skeelers met 5 wielen en 3 of 4 wielen

Het verschil tussen skeelers met 5 wielen en 3 of 4 wielen is behoorlijk. Zowel qua snelheid en comfort zijn skeelers met 3 of 4 wielen een stuk prettiger. Door de grotere wielen die hieronder kunnen neem je meer snelheid mee en kan je meer snelheid behouden. Daarnaast heb je minder last van oneffenheden op of in het wegdek. Skeeler je bijvoorbeeld over een takje? Dan voel je dat met 5 wielen veel meer dan.

Het grootste voordeel bij skeelers met 5 wielen is je balans. Je staat het laagst bij de grond door de kleine wieltjes en kan hierdoor goed in evenwicht blijven. Door het frame dat skeelers met 5 wielen hebben is het niet mogelijk om grote wieltjes erin te plaatsen. Hier is simpelweg geen ruimte voor. Wil je dus grotere wielen, dan moet je naar minder wieltjes onder de schoen toe.

Skates en skeelers

Vroeger hadden alle skeelers nog 5 wielen en was het één van de grootste verschillen tussen wat toen klassieke skates en klassieke skeelers waren. Inmiddels is deze lijn dus vervaagt. Kijken we dus naar de historie van het skaten en skeeleren, dan was het verschil tussen deze direct duidelijk. Skeelers hadden een lage schoen en 5 wielen. Skates hadden van origine een hoge schoen en 4 wielen. Inmiddels zijn er allerlei innovaties en productveranderingen geweest. Hierdoor zijn er ook skeelers met minder wielen en is de schoen vaak hoger.

Waarom kiezen voor skeelers met 5 wielen?

De enige reden om tegenwoordig nog skeelers met 5 wielen te kopen is in principe de nostalgie erbij. Qua snelheid, comfort en kracht die het kost om te skeeleren zijn skeelers met 3 of 4 wielen een veel logischere keuze. Wil je echter het klassieke skeelergevoel hebben, dan kan je gaan voor 5 wielen. Daarnaast zou een reden om voor 5 wieltjes te kiezen kunnen zijn dat je behoorlijk wat moeite hebt om je balans te houden. Met deze skeelers blijf je beter in evenwicht en kan je makkelijker overeind blijven.

Skeelers met 5 wielen kopen

Hoewel ze niet veel meer verkrijgbaar zijn, zijn er nog enkele winkels waar je skeelers 5 met wielen kan kopen. Zo produceert de Nederlandse fabrikant Zandstra nog steeds skeelers met 5 wielen, zoals deze inline skates. Daarnaast verkoopt ook Nijdam nog enkele van deze skeelers, maar dit wordt steeds minder. De meeste van deze skeelers kan je online kopen, maar er zijn ook enkele speciaalzaken die nog dit type skeeler verkopen.

Menu