Polsbeschermers

Polsbeschermers skeelerenWie gaat skeeleren zal de juiste bescherming moeten kopen. Eén van de belangrijkste onderdelen daarvan zijn polsbeschermers. Samen met een kwalitatieve skeelerhelm is dit een stuk bescherming dat voor iedere skeeleraar, beginner of ervaren, cruciaal is. Als je valt, val je meestal voorover. Dit is ook aan te raden, omdat je dan meer controle over je val hebt. Tijdens het oefenen van je techniek is het dan ook aan te raden om te oefen hoe je valt. Zo heb je hier meer controle over.

Alles wat je moet weten over polsbeschermers tijdens het skeeleren leggen we je dit artikel uit. Daarnaast vertellen we je waar je goede polsbeschermers koopt en waar je op moeten letten bij het kopen ervan.

Waarom zijn polschermers tijdens het skeeleren zo belangrijk?

Polsbeschermers zijn niet voor niets één van de belangrijkste onderdelen van je bescherming. Zoals gezegd is het tijdens het skeeleren het beste om voorover te vallen, omdat je dan (onder andere) meer controle over je val hebt. De kans dat je ernstige schade oploopt is dan kleiner. Het risico voor je polsen wordt echter groter. In de meeste gevallen zal je de klap namelijk opvangen met je handen en polsen. Dit is dan ook de reden dat deze beschermers tijdens het skaten zo belangrijk zijn.

Doordat je tijdens het vallen de klap opvangt met je handen en polsen komt er veel kracht op de polsen. Polsbeschermers voorkomen niet alleen dat je schaafplekken of open wonden oploopt tijdens een val, ze kunnen er ook voor zorgen dat ernstige schade voorkomen wordt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een gebroken pols. Zeker op hoge snelheden kan de kracht die vrijkomt bij een val enorme impact hebben. Vandaar dat je ze eigenlijk altijd moet dragen tijdens het skeeleren.

Polsbeschermers skatenBeschermen polsbeschermers volledig?

Nee. Zoals met elke vorm van bescherming zorgt het ervoor dat de kans op (ernstige) schade vermindert wordt. Volledig uitsluiten is onmogelijk. Je weet nooit helemaal zeker hoe je neerkomt of hoe hard de impact is. Kans op ongelukken en schade is er dus altijd. Zeker als je in de zomer in je t-shirt skeelert en valt, is de kans op schaafwonden altijd aanwezig.

Hoewel polsbeschermers voor het skeeleren enorm goed beschermen, is het helaas niet mogelijk om met volledige zekerheid schade uit te sluiten. De impact van een klap of de hoek waarin je terecht kan komen zijn nog altijd van invloed op hoe groot de schade is of zal zijn. Daarbij is een val naar achteren of naar de zijkant veel lastiger op te vangen. Hier kan geen of niet altijd bescherming tegen geboden worden.

Waar moeten goede polsbeschermers aan voldoen

Polsbeschermers voor het skeeleren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Natuurlijk is de maat van groot belang. Een te grote biedt onvoldoende bescherming en eentje die te klein is zit niet comfortabel tijdens het skeeleren en kan afknellen. Kies er dus altijd eentje die net strak genoeg zit dat het nog comfortabel is, maar wel dat deze nog voldoende bescherming biedt.

Een ander belangrijk punt bij het kiezen van polsbeschermers voor het skeeleren is het materiaal. Dit bepaald voor een groot deel het comfort, maar ook de bescherming. In het begin is het advies om voor de meest stevige soort te gaan, omdat je dan waarschijnlijk sneller valt. Rij je al wat langer, dan kan je ook voor een zachte, flexibele en vaak meer ademende stof gaan. Deze zitten net wat lekkerder, zeker als je langere tochten gaat maken.

Goede polsbeschermers kopen

Als je op zoek bent naar goede polsbeschermers kan je bij veel zaken terecht. Zo zijn er verschillende speciaalzaken die goede polsbeschermers verkopen, zoals Skate-dump.nl, Skatepro.nl en Onlineskateshop.nl. Daarnaast kan je terecht bij grotere, bekende winkels en webshops. Hier heb je vaak net iets meer keuze en veelal zijn ze volgende dag al bezorgd. Goede polsbeschermers kopen kun je dus ook doen bij onder andere Decathlon en Bol.com!

Menu