Heren skeelers

Heren skeelersSkeeleren is een populaire sport die de laatste tijd ook steeds meer in populariteit toeneemt, zowel onder mannen als vrouwen. De meeste skeelers die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn unisex skeelers. Daarnaast zijn er ook dames skeelers en heren skeelers verkrijgbaar. Hierbij zit het verschil hem vooral in pasvorm en de maat. Doordat mannen over het algemeen een grotere voetmaat hebben dan vrouwen zijn skeelers voor heren vaak ook een stuk groter. Wij leggen je in dit artikel alles uit over het kopen van de juiste heren skeelers.

Unisex of heren skeelers

De meeste unisex skeelers zijn in ruim assortiment maten te koop. Veelal zijn deze skeelers wat neutraler van kleur, zodat ze goed liggen bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast zijn ook de wielgrootte en de hardheid van het wiel redelijk gemiddeld. Op die manier kunnen ze goed gebruikt worden door beide seksen. 

Voor recreanten en beginners zijn unisex skeelers prima om aan te schaffen. Vaak gaan heren skeelers hierbij van maat 37 tot maat 46. Wil je specifieke heren skeelers? Dat kan ook. Hier zitten kleine verschillen in, zowel ten opzichte van unisex skeelers als dames skeelers.

Verschil tussen skeelers voor heren en dames

Er zijn op de markt ook skeelers verkrijgbaar speciaal voor mannen. Een groot verschil hierbij zit hem in de pasvorm, maar ook de maat speelt een belangrijke rol. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de wielen van heren skeelers groter zijn en/of dat de wielen harder zijn. Hierdoor gaan ze langer mee, maar zal je ook meer kracht moeten zetten tijdens het skeeleren. Hoewel dit bij sommige skeelers voor heren voorkomt, is dit zeker niet altijd het geval. Let hier dus goed op bij de aanschaf van jouw set heren skeelers.

Pasvorm

Een belangrijk aspect in het verschil tussen skeelers voor heren en dames is de pasvorm. Mannen hebben veelal grotere en bredere voeten ten opzichte van vrouwen. Heren skeelers zijn vaak dan ook een stukje breder. Zo past de skeeler beter om de voet heen en knelt deze minder af. Zeker als je op een gegeven moment langere tochten gaat skeeleren kan dit een stuk prettiger zijn.

Maten

Naast de breedte van de skeelers is ook de maat van de skeeler een groot verschil. Waar skeelers voor vrouwen vaak maar tot maat 38, soms 39 gaan, is dat bij mannen vaak een stuk groter. Meest gangbaar is dan ook dat de maten doorlopen tot maat 46, waarbij heren skeelers met maat 43 à 44 het meest gangbaar zijn. Pas de skeelers voor gebruik goed en let bij het bestellen op de juiste maat. Het komt nog wel eens voor dat je bij het kopen van skeelers +1 ten opzichte van je normale schoenmaat moet rekenen.

Heren skeelers kopen

Skeelers voor herenBegin je net met skeeleren? Dan adviseren wij je om unisex skeelers te kopen. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en zo kan je relatief goedkoper uitproberen of skeeleren echt iets voor je is. Vergeet daarbij ook nooit om de juiste skeeler bescherming te kopen. Zeker als je begint is dit cruciaal. Je kan namelijk lelijk vallen tijdens het skeeleren en goed beschermd zijn is dan ontzettend belangrijk.

Skeeler je al wat langer of wil je het direct professioneel aanpakken? Ga dan voor het kopen van heren skeelers. Door de betere pasvorm heb je veelal een kleinere kans op blessures of andere ongemakken, zoals kramp. Niet elke winkel of webshop verkoopt ook speciale heren skeelers. Let hier goed op. Qua grotere webshops kom je uit bij Decathlon of Bol.com om een mooi paar heren skeelers te kopen. Daarnaast kan je ook terecht bij enkele speciaalzaken, zoals Oomsport.nl, Skatepro.nl en Winnersport.nl.

Menu