Skeeleren

Dames skeelers

Skeelers zijn er in alle soorten, maten en kleuren. In principe zitten er geen grote verschillen tussen skeelers voor dames en skeelers voor heren. Zeker voor (beginnende) recreanten zijn de verschillen niet noemenswaardig. Toch zijn er speciale dames skeelers verkrijgbaar. Zeker voor geoefende rijders kunnen de kleine verschillen hierin ten opzichte van unisex of normale skeelers een toegevoegde waarde hebben. Wij leggen je uit waar je op moet letten als je dames skeelers koopt en wat de verschillen zijn.

Dames skeelers of unisex skeelers

Zeker voor recreanten die net beginnen of zo af en toe gaan skeeleren zijn unisex skeelers goede skeelers om de weg mee op te gaan. Het grote verschil zit hem dan met name in de maat. Voor dames skeelers geldt dan dat de skeelers van maat 36 tot en met maat 42 gaan. Alles hierboven kan dan worden gezien als skeelers voor heren, maar dit zit hem enkel in de maat. In principe zijn ze dus unisex en kan je ook met een grotere maat goed de weg op. Kortom, veel skeelers voor dames zijn dus eigenlijk unisex skeelers.

Skeelers voor dames

De verschillen tussen skeelers voor dames en die voor heren

Er zijn ook skeelers op de markt die daadwerkelijk geproduceerd zijn voor dames en niet goed passen om de voet van een man. Hiermee wordt de rijervaring verbeterd en zitten de skeelers nog beter gegoten dan bij standaard, unisex, skeelers. Onder meer de breedte en de vorm zijn aangepast voor een vrouwenvoet. Dit zorgt er direct voor dat ook de maat van de dames skeeler vaak hoger uitvalt dan bij een unisex skeeler.

Andere pasvorm

Het grootste punt dat dames skeelers uniek maakt is de pasvorm ervan. Deze skeelers zijn vaak een stuk minder breed qua vorm. Hiermee wordt ingespeeld op de veelal smallere voeten van vrouwen dan die van mannen. Doordat dames skeelers de vorm van de voet beter volgen, sluiten deze vaak beter aan.

Een lagere achterkant (cuff)

Doordat de kuiten van vrouwen lager op de benen zitten dan bij mannen, hebben skeelers voor vrouwen vaak een lagere achterkant. Een lagere achterkant bij dames skeelers zorgt ervoor dat er minder druk op de kuiten komt te staan. Ook dit draagt bij aan een betere pasvorm. Bij unisex skeelers kan het voorkomen dat de achterkant eigenlijk iets te hoog geplaatst zit. Daarnaast zorgt een hogere druk op de kuit er ook voor dat de gesp lastiger sluit.

Verschil in maat

Logischerwijs is de pasvorm van dames skeelers perfect op maat voor de voet van een vrouw. Als gevolg hiervan zit er ook een klein verschil in de maat. Heb je normaliter unisex skeelers, dan reken je daar +1 bij. Draag je normaliter dus een maat 38 unisex skeeler, dan is dit bij een dames skeeler veelal maat 39.

Dames skeelers of standaard skeelers kopen?

Als je net begint met skeeleren of maar enkele keren per jaar een rondje doet, dan adviseren we te gaan voor standaard, unisex skeelers. Wil je het professioneel aanpakken, dan adviseren we je te gaan voor dames skeelers. Door de betere pasvorm heb je een nog kleinere kans op blessures of kramp.

Dames skeelers kopen

Dames skeelers kopen is niet overal mogelijk. Er zijn enkele speciaalzaken waar je deze specifieke skeelers kan kopen. Bij bijvoorbeeld Decathlon kan je ook skeelers voor dames kopen, maar dit zijn veelal unisex skeelers in een kleinere maat. Onder meer bij Oomsport.nl, Skatepro.nl en Winnersport.nl kan je echte skeelers speciaal voor vrouwen kopen. Er zijn diverse merken die skeelers voor dames aanbieden, waaronder de grotere als Fila en K2. Probeer de skeelers altijd goed uit zodat je zeker weet dat de pasvorm perfect is voor jouw voet.

Menu