Skeelers voor kinderen

Skeelers voor kinderenVeel kinderen vinden het prachtig: skeeleren. Wij kunnen hier alleen maar mee instemmen. Skeelers voor kinderen zijn volop verkrijgbaar, evenals bijbehorende bescherming. Wist je dat skeeleren voor kinderen ontzettend goed is? Niet alleen omdat ze lekker buiten zijn en bewegen, maar het is ook ontzettend goed voor de motorische ontwikkeling van het kind. Het evenwicht bewaren en de coördinatie worden goed getraind door te skeeleren. In dit artikel leggen je uit waar je op moet letten als je skeelers voor kinderen gaat kopen!

Vanaf welke leeftijd kan je een kind laten skeeleren?

Veel ouders vinden het eng om hun kind voor het eerst te laten skeeleren of rolschaatsen. Toch is dit niet nodig. De motoriek van jonge kinderen is vaak beter ontwikkeld dan wordt ingeschat. Vanaf 5 of 6 jaar zijn kinderen vaak oud genoeg om echte skeelers aan te doen. Wil je kind al eerder beginnen? Dan kunnen rolschaatsen vanaf ongeveer 4 jaar een optie zijn.

Welke skeelers voor een kind nodig?

Als je skeelers voor een kind gaat kopen is het mogelijk om uit een vrij breed aanbod te kiezen. Let hierbij goed op de juiste maat die nodig is en of de skeeler verstelbaar is. De skeelers kunnen dan ook meegaan in de groei van het kind. Dit is wel zo prettig, omdat je minder vaak nieuwe hoeft te kopen.

Als je de eerste keer skeelers gaat kopen voor een kind, zal je zien dat het mogelijk is om te kiezen uit een harde of zachte schoen. De harde schoen is over het algemeen een stuk stabieler en geeft meer controle. In het begin kan dit dus erg prettig zijn, zeker als de motoriek nog volop in ontwikkeling is. Een zachte schoen daarentegen biedt meer comfort en ademt veel meer. Als je van plan bent langere afstanden samen met je kind te gaan skeeleren, dan kan dit weer fijn zijn.

Welke maat skeelers voor kinderen

Zoals bij alle skeelers die je koopt, gaat ook voor kinder skeelers op dat je deze het beste in één maat groter dan gewoonlijk kan kopen. Dit is in principe een vuistregel bij alle skeelers. Sporadisch willen skeelers nog wel eens in dezelfde maat uitvallen als de normale schoenmaat, maar dit staat dan vaak aangegeven in de maattabel of in de productomschrijving.

Verstelbare skeelers voor een kind

Veel skeelers voor kinderen zijn in maat verstelbaar. Zo groeien ze er niet na een seizoen, soms al binnen een seizoen, uit. De skeelers gaan dus een stuk langer mee. In de meeste gevallen kunnen kinder skeelers zo’n 3 tot 4 maten worden versteld. Hierdoor is het gemakkelijker om een goed paar skeelers voor je kind te kopen.

Kinderen die skeelerenSkeeler bescherming voor kinderen

Naast de juiste skeelers voor kinderen, is het ook belangrijk om kwalitatieve skeeler bescherming te kopen. Kinderen vallen ten slotte sneller en vaker dan volwassenen. Daarnaast weten kinderen vaak minder goed hoe ze een val moeten opvangen, waardoor deze ongelukkiger terecht komen. Dit kunnen behoorlijk harde klappen zijn en je wil natuurlijk voorkomen dat er zware verwondingen ontstaan.

Besparen op goede skeeler bescherming voor kinderen is dan ook zeker niet aan te raden. Wat je in ieder geval nodig zal hebben is een skeelerhelm, polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers. Hiermee worden de meeste klappen goed opgevangen. Daarnaast kan een kussentje in de rug ook helpen om eventueel achterwaartse vallen op te vangen. Zeker tijdens het oefenen met rechtop te blijven staan kan dit helpen.

De juiste afweging tussen veiligheid en comfort

Bij het aanschaffen van skeeler bescherming voor kinderen kan er aangegeven worden dat de helm of andere bescherming wat te strak zit. Wees hier kritisch op. Een helm die te los zit kan tijdens de val namelijk onvoldoende beschermen. Een goed zittende helm, maar ook andere bescherming, moet een beetje krap zitten. Natuurlijk is te strak ook niet goed. Let hier dus goed op om de veiligheid van je kind te waarborgen.

Skeelers voor kinderen kopen

Skeelers voor kinderen kan je bij diverse speciaalzaken kopen, maar ook bij veel buitenwinkels. Bij Decathlon en Bol.com kan je bijvoorbeeld prima kinder skeelers kopen. Liever bij een speciaalzaak? Neem dan eens een kijkje bij Wheelz4kids.com of Onlineskateshop.nl.

Beginnen met skeeleren? Lees nu onze uitgebreide gids beginnen met skeeleren!

Menu