Elleboogbeschermers

Elleboogbeschermers voor het skeelerenSkeeleren is een kwestie van vallen en opstaan, helemaal als je net begint met deze ontzettend leuke sport. Om te zorgen dat je niet elke keer gewond raakt tijdens val is het belangrijk om goede bescherming te hebben. Elleboogbeschermers zijn daar een onderdeel van. Hiermee voorkom je dat je elke keer open ligt rond de ellebogen of misschien wel erger, dat je een arm of elleboog breekt of kneust. Goede elleboogbeschermers voor het skeeleren zijn dus van cruciaal belangrijk. Wij vertellen je er alles over!

Waarom goede elleboogbeschermers zo belangrijk zijn

Waarom goede elleboogbeschermers zo belangrijk zijn om te hebben zouden we eigenlijk niet hoeven uit te leggen. Een val is met skeeleren immers zo gemaakt en door de snelheden kan je lelijke verwondingen oplopen. Onregelmatige wegen, losliggende takjes en zeer glad asfalt kunnen er allemaal voor zorgen dat je zomaar onderuit ligt. Zeker als beginner kan het lastig zijn om je evenwicht te bewaren en is een val zo gemaakt.

In de meeste gevallen val je met skeeleren naar voren. Veelal zal je uit een reflex proberen om de val op te vangen met je armen. Je ellebogen zijn dan één van de eerste lichaamsdelen die in contact komen met de grond en de impact van de klap opvangen. Het is dus zaak deze goed te beschermen. Natuurlijk geldt hetzelfde voor je polsen met goede polsbeschermers. Echter, ook als je achteruit valt is de kans dat je ellebogen als één van de eerste delen de grond raken groot. Goede elleboogbeschermers zijn dus cruciaal als je gaat skeeleren. 

De juiste bescherming voor je ellebogen kopen

Skeeleren elleboogbeschermingElleboogbeschermers, evenals kniebeschermers, bestaan veelal uit een hard deel van plastic aan de buitenkant en een binnenkant van schuim. Dit zit aan een neopreen kous die je om je arm trekt. Dit zijn de standaard elleboogbeschermers en zijn perfect als je net begint of als je af en toe eropuit trekt. Met klittenband kan je de beschermers goed afstellen zodat ze niet te strak of los zitten. Het harde plastic met daaronder een schuimlaag zorgt ervoor dat je een klap goed kan opvangen en dat de impact wordt geabsorbeerd. Zo beperk je ernstige schade, maar gegarandeerd voorkomen kan het natuurlijk nooit.

Naast de standaard beschermers voor je ellebogen zijn er ook wat duurdere exemplaren. Deze bieden vaak rondom meer bescherming en bestaan veelal uit meerdere, kleinere kapjes. Hiermee ben je beter beschermd als je bijvoorbeeld naar de zijkant valt. Daarnaast zijn de duurdere variant vaak een stuk comfortabeler om te dragen. Het prijsverschil kan wel behoorlijk zijn. Voor standaard elleboogbeschermers betaal je zo tussen de €10 en €40, maar voor zeer kwalitatieve beschermers zit je vaak in de regio van €40 tot €100. Dit is voor veel skeeleraars toch een belangrijke afweging.

Elleboogbeschermers voor het skeeleren kopen

Goede, kwalitatieve elleboogbeschermers kopen kan bij een breed scala aan winkels en webshops. Er zit echter een groot verschil in het aanbod en dit zet hem onder meer in de prijs en de kwaliteit van de bescherming. Zo is er duurdere bescherming op de markt voor de echte professionals, maar zijn er ook behoorlijk wat winkels die standaard bescherming voor het skeeleren verkopen. De kwaliteit is dan iets minder, maar dit merk je gelukkig aanzienlijk in de prijs.

Ben je een recreant of begin je net met skeeleren? Dan raden wij aan om basis beschermers te kopen. Deze elleboogbeschermers koop je onder meer bij Bol.com, Decathlon en Perry Sport. Wil je een ruimer aanbod of betere kwaliteit, dan raden we aan om eens een kijkje te nemen bij Onlineskateshop.nl, Oomssports.nl of Plutosport.nl. Hier kan je ook goed terecht als je op zoek bent naar professionele beschermingsartikelen.

Menu