Waar kan je goed skeeleren?

Waar kan je goed skeelerenEen lekker rondje skeeleren is erg leuk om te doen, maar elke keer hetzelfde rondje skeeleren kan op den duur gaan vervelen. In deze blog vertellen we je dan ook meer over waar je goed skeeleren kan. Zo gaat het niet vervelen en ontdek je steeds weer nieuwe, leuke plekken bij je in de buurt. 

In Nederland hebben we gelukkig duizenden kilometers aan schitterende wegen en routes, er valt dus genoeg te ontdekken. Van skeeleren in de grote plaatsen tot prachtige routes door het platteland, we hebben het allemaal. Vele skeeleraars voor je hebben al prachtige routes uitgestippeld die je kan volgen. Avontuurlijk ingesteld? Maak je eigen route (en deel deze).

Goed skeeleren in de grote plaatsen

Skeeleren in grote plaatsen kan soms een uitdaging zijn, met name als je in bijvoorbeeld de binnenstad woont. De klinkers zijn nou eenmaal niet de meest vriendelijke ondergrond om op te skeeleren en daarnaast is het er vaak erg druk. Je bent dan ook vaak aangewezen op de grote stadsparken. Hier kan je vaak goed skeeleren. Daarnaast heb je vaak ook verschillende buitenwijken of gebieden aan de rand van de stad waar je mooie tochten kan maken.

Skeeleren in Amsterdam VondelparkEerder schreven we al een blog over waar je goed kan skeeleren in Amsterdam en in Utrecht. Neem voor Amsterdam bijvoorbeeld het Vondelpark als prachtig park om te skeeleren en net erbuiten het Amsterdamse Bos waar je tal van tochten kan maken. Voor Utrecht heb je in de stad zelf het Máximapark en daarbuiten leuke wijken, zoals Vleuten en De Meern, waar je ook mooi en goed kan skeeleren.

Skeelerroutes ontdekken

Skeeleren is in Nederland vrij populair en er zijn verschillende fanatieke skeeleraars en skeelerclubs. Deze fanatieke groep skeeleraars deelt graag de routes die zij hebben gereden. Op bijvoorbeeld Wikiloc ontdek je dan ook tal van mooie skeelerroutes van andere skeeleraars die je zelf ook kan rijden. Je kan eenvoudig filteren op provincie, maar je kan ze ook direct op de kaart zien. Daarnaast zie je direct de score die andere skeeleraars hebben gegeven aan de route. Hiermee pik je eenvoudig de pareltjes eruit. Een soortgelijk platform, met wel wat minder routes erop, is RouteYou.

Woon je in de buurt van Rotterdam of Delft? Dan kan je ook uit de voeten met het skateroutenetwerk Midden-Delfland. Het recreatieschap Midden-Delfland heeft dit netwerk opgezet met verschillende knooppunten, toeristische plekjes en prachtige natuur. Een ideaal netwerk om dit gebied te leren kennen.

Fietsroutes en -paden zijn ideaal om goed te skeeleren

Skeeleren op een fietspadFietspaden zijn ideaal voor skeeleraars. Vaak ligt er een mooi stuk asfalt waar je soepel over kan rollen. Als echt fietsland heeft Nederland honderden uitgestippelde fietsroutes en duizenden kilometers aan fietspad liggen. Wil je een wat langere tocht maken, dan zijn deze routes ook ideaal voor skeeleraars. Check wel even van tevoren of de route niet toevallig over een bospad of heide gaat. Dit skeelert toch wat minder lekker. Op Nederland Fietsland ontdek je de mooiste fietsroutes waar je ook goed kan skeeleren.

Zelf een skeelerroute maken

Als je wat avontuurlijker bent ingesteld of het leuk vindt om zelf wat te organiseren, dan kan je ervoor kiezen om zelf een skeelerroute te maken. Mooi startpunt is Google Maps. Met Street view kan je eenvoudig checken hoe de weg is. Zo weet je van tevoren dat je er goed skeeleren kan en niet voor verrassingen komt te staan.

Met diverse skeeler apps kan je deze routes eenvoudig opslaan voor jezelf, maar ook om te delen met anderen. Op die manier kan je makkelijk je routes nog eens terugvinden en laat je andere ook plezier hebben van de route die je net geskeelerd hebt.

Menu