Handige skeeler apps

Zoals voor ontzettend veel sporten, zijn er ook voor skeeleraars tal van apps die gebruikt kunnen worden. Van het bijhouden van afstanden tot leren skeeleren, er zijn tal van opties en mogelijkheden. Wij hebben een mooi rijtje met de handigste skeeler apps voor je gemaakt. Met deze skeeler apps kan je snel en gemakkelijk aan de slag en zal het skeeleren nog leuker worden!

Handige skeeler apps instellen

Skeeler apps: welke zijn er?

Er zijn behoorlijk wat skeeler apps op de markt. Met name trackers zijn er in overvloed. Heb je een smartwatch of sportstracker? Dan kan je deze vaak koppelen met de betreffende app en exact bijhouden hoeveel calorieën je verbruikt, wat je hartslag is, hoe hard je gaat en de afstand die je hebt afgelegd. De meeste smartwatches en sportstrackers zijn te koppelen met twee van de populairste skeeler apps die je activiteit tracken: Strava en Runkeeper.

Naast pure trackers zijn er ook een aantal skeeler apps die puur en alleen voor deze sport zijn ontwikkeld. Daarvan lichten we Sprint en Roll IN Line Instructor uit.

Sprint

Sprint is een app die is ontwikkeld door de KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond). Dit is de officiële bond in Nederland voor onder meer diverse vormen en afstanden van schaatsen, maar ook skaten. De app is dus volledig gemaakt en afgestemd op schaatsers en skaters.  In de app zitten verschillende mogelijkheden, zoals het bijhouden van je skate prestaties, skeelerroutes en challenges. Daarnaast kan je ook persoonlijke records eenvoudig bijhouden.

Eén van de fijnste dingen aan de app is dat het volledig op Nederland gericht is. De informatie is dus ontzettend actueel. Hierdoor kan je altijd kiezen uit veilige routes om te skaten, maar kan je ook aangeven als de weg slecht is of als er een helling is. Daarbij kan je ook je eigen, favoriete routes eenvoudig toevoegen. Hiermee kan je altijd veilig op pad en nieuwe routes in Nederland ontdekken. Lees hier meer over de Sprint app!

Roll IN Line Instructor

Ben je een beginnend skeeleraar, dan kan de app Roll IN Line Instructor goed van pas komen. Lees eerst onze tutorial door met wat er komt kijken bij beginnen met skeeleren en download daarna Roll IN Line Instructor. In de app zitten tal van video’s die je uitleggen hoe je moet skeeleren. Van de basis tot hoe je moet remmen, maar ook hoe je bijvoorbeeld achteruit kan rijden. Zelfs verschillende trucjes worden gedetailleerd uitgelegd in de app zodat je deze zelf kan gaan oefenen. Kortom, met deze app leer je alles wat je moet weten rond skeelertechniek en het verbeteren ervan.

Strava

Skeeler appsStrava is wereldwijd de meest gebruikte sport app. In de app kan je tal van activiteiten en sporten bijhouden. Skeeleren valt hier vanzelfsprekend ook onder. De app heeft een gratis en betaalde variant, maar met de gratis optie kan je goed uit de voeten. Je kan de app koppelen met verschillende sportstracker, maar ook met de meeste smartwatches. Hierdoor krijg je een zeer nauwkeurig resultaat te zien.

Bij het begin van je activiteit start je Strava op en selecteer je de activiteit of sport die je gaat doen, in dit geval skeeleren of in line skaten. Vervolgens worden er allerlei gegevens over je activiteit bijgehouden en vastgelegd. Na afloop krijg je een mooi inzicht in de prestatie die je hebt neergezet. Zo zie je precies de afstand die je hebt afgelegd, maar ook je gemiddelde snelheid, topsnelheid en andere inzichten. Hiermee kan je op termijn je prestaties mooi verbeteren en bijhouden wat je doet. Download hier Strava voor iOS of Android.

Runkeeper

Runkeeper is na Strava één van de meest gebruikte sport en skeeler apps. Als je regelmatig hardloopt dan zal je de app vast al eens zijn tegengekomen. Evenals Strava is ook deze app ideaal om verschillende gegevens bij te houden van je tocht. Het grootste voordeel van deze app is de uitgebreide set gegevens die je realtime krijgt. Pas hier wel mee op en kijk niet de gehele tocht op je tele foon. Daarnaast geeft de app je verschillende challenges waarmee je gemotiveerd blijft om de skeelers weer onder te binden. Download Runkeeper gratis voor iOS of Android.

Menu