Waar kan je skeeleren in Amsterdam?

Skeeleren in Amsterdam is een leuke manier om de stad te ontdekken, maar ook een toffe plek om andere skeeleraars te ontmoeten. Er zijn in Amsterdam tal van mooie skeelerroutes en -gebieden te vinden. Zowel in de stad als net erbuiten. Een voordeel van skeeleren in Amsterdam is dat er veel goede (fiets)paden liggen waar je soepel overheen kan. Wil je echt de binnenstad in? Dan raden we je wel aan om met wat grotere en hardere wielen te gaan om minder last te hebben van de oneffenheden. We nemen je mee in een aantal van de tofste gebieden van Amsterdam om te skeeleren!

Skeeleren in het Amsterdamse bos

Skeeleren in Amsterdam VondelparkNatuurlijk trappen we dit lijstje af met het Amsterdamse bos. Er liggen hier tal van goed onderhouden paden en dus zijn er verschillende routes mogelijk. Wil je skeeleren in Amsterdam en een mooie, lange route nemen? Dan moet je hier zijn. In totaal ligt er ruim 50 kilometer aan paden waarmee je dwars door het bos gaat. Voldoende meters om te maken dus. Er loopt zelfs een officiële skeelerroute van zo’n 19 kilometer lang.

Wil je skeeleren in het Amsterdamse bos? Dan is het makkelijkst om met het openbaar vervoer te komen. Als je de officiële route wil doen stap je uit bij Station RAI. Hier begint de route namelijk. De eerste paar kilometer skeeler je nog door de stad, maar al snel ga je het bos in. Liever je eigen route bepalen of gewoon lekker beginnen en wel zien waar je eindigt? Dan raden we je aan om uit te stappen bij het metrostation Amstelveenseweg. Vanaf hier is het ongeveer een kilometer naar het bos toe. Natuurlijk kan je ook met de auto het bos bereiken, er zijn verschillende parkeerplaatsen om het bos heen.

Skeeleren in Amsterdam: het Vondelpark

In een lijstje over skeeleren in Amsterdam mag natuurlijk de trots van de stad niet ontbreken: het Vondelpark. Op bijna elk moment van de dag zie je hier wel iemand skeeleren en dat is niet zonder reden. Het park is ruim opgezet, de paden zijn er top en er zijn verschillende routes. Skeeleren in het Vondelpark is zelfs zo populair dat er een speciale skeelerroute is aangelegd in het park. Natuurlijk hoef je hier niet aan te houden. Zeker als je wat meer ervaren bent heb je dit rondje snel gehad en zal je al snel meerdere rondjes maken met steeds wat verschillende paden. Het grootste rondje is namelijk nog steeds ‘maar’ 3 kilometer.

Ga je een dagje naar Amsterdam en heb je ineens zin om te skeeleren? Dan zit je hier goed! Aan het begin van de route in het park is een tentje waar je skeelers kunt huren. Zo kan je hier altijd een mooi rondje maken als je in de buurt bent. Met name in de zomer is het hier heerlijk skeeleren.

De Amsterdamse grachten ontdekken op skates

Amsterdamse grachten ontdekken op skatesWil je de binnenstad van Amsterdam gaan ontdekken op skates? Dat kan natuurlijk heel goed. Blijf wel goed opletten, skeeleren in Amsterdam kan een behoorlijke uitdaging zijn. De stad is erg druk met fietsers, auto’s en wandelaars die kriskras rondrijden en/of oversteken. Als je echt flink tempo wil maken is dit niet de meest ideale plek, dan raden we je toch echt het Amsterdamse bos aan. Ga je lekker op je gemak wat meters maken, dan is dit een leuke manier om de binnenstad beter te leren kennen.

De grachtengordels van Amsterdam zijn erg leuk om op skates te ontdekken. De buurten verschillen enorm van elkaar en dit zie je extra goed tijdens een rondje op wielen. Je skeelert relatief snel van buurt naar buurt en ziet de stad en de mensen om je heen veranderen. Vergeet ook zeker niet om af en toe ergens op een terrasje of in een cafeetje neer te ploffen om wat te drinken. De diversiteit en het cultureel erfgoed van de stad heten je van harte welkom.

Last but not least: het Westerpark

Tot slot het Westerpark. Dit gezellige park ligt in Amsterdam-West en is een ideale spot om lekker te skeeleren. Het is er net wat rustiger dan in het Vondelpark en het asfalt is er top. Daarnaast zitten er verschillende gezellige cafeetjes, barretjes en terrasjes waar je wat kan drinken en eten. Ook de buurt om het Westerpark heen is erg gezellig, maar de wegen zijn hier wel weer wat minder. Dat mag de pret echter niet drukken.

Er zijn geen ‘officiële’ routes in het park aangelegd. Je kan er dus voor kiezen om zelf je route te bepalen of een route te vinden. Zo is dit een mooie route van zo’n 5,5 tot 9 kilometer.

Extra inspiratie nodig voor skeeleren in Amsterdam?

Heb je nog wat extra inspiratie nodig om te skeeleren in Amsterdam of ben je op zoek naar een mooie route in de buurt? Bekijk dan eens deze pagina van Wikiloc. Tal van mooie routes in en rond Amsterdam. Hoewel veel routes wandel- of fietsroutes zijn kun je deze natuurlijk ook mooi gebruiken als skeelerroutes in Amsterdam.

Menu