Waar kan je skeeleren in Utrecht?

Skeeleren in UtrechtUtrecht is één van de gezelligste en leukste steden van Nederland. Het is dan ook heerlijk skeeleren in Utrecht. De stad heeft verschillende leuke stukken en mooie routes waar je prachtige tochtjes kan maken. Zowel in de binnenstad als net erbuiten. 

Skeeleren in Amsterdam is een leuke manier om de stad te ontdekken, maar ook een toffe plek om andere skeeleraars te ontmoeten. Er zijn in Amsterdam tal van mooie skeelerroutes en -gebieden te vinden. Zowel in de stad als net erbuiten. Een voordeel van skeeleren in Amsterdam is dat er veel goede (fiets)paden liggen waar je soepel overheen kan. Wil je echt de binnenstad in? Dan raden we je wel aan om met wat grotere en hardere wielen te gaan om minder last te hebben van de oneffenheden. We nemen je mee in een aantal van de tofste gebieden van Amsterdam om te skeeleren!

Skeeleren in Utrecht met het ‘rondje Stadseiland’

Het ‘rondje Stadseiland’ is een relatief nieuw wandel-, hardloop- en skeelerevenement in de stad. De start en finish is op het Businesspark Kanaleneiland-Zuid vanwaar je een route over het stadseiland volgt. De tocht is 16 kilometer, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deze te skeeleren in je eigen tijd en het hele jaar door. Een leuke manier van skeeleren in Utrecht waarbij je dit deel van de stad leert kennen. Benieuwd naar de meest recente route? Bekijk deze hier, je kan je hier ook inschrijven als je wel mee wil doen op het officiële moment. 

Het Máximapark in Leidsche Rijn

Skeeleren door het centrum van Utrecht kan soms wat uitdagend zijn, maar in Leidsche Rijn ligt het prachtige Máximapark waar het perfect skeeleren is. Mooie geasfalteerde wegen waar alles lekker ruim én groen is opgezet. Door dit park loopt ‘het Lint’. Dit is een 8 kilometer langs pad dat verhard is. Auto’s zijn er niet welkom en de omgeving is er heerlijk rustig. Je kan hier dan ook prachtig skeeleren. Natuurlijk hoef je het pad niet volledig te volgen of kan je ‘m 2x doen. Het is in ieder geval een prachtige route om lekker te skeeleren in Utrecht.

Rondje langs Vleuten, Leidsche Rijn en De Meern

Meisje doet skeelers aanIn het Máximapark kan je lekker skeeleren, maar ook net daarbuiten ligt een mooie skeelerroute. Deze route gaat langs Vleuten, Leidsche Rijn en De Meern. Het startpunt ligt officieel in het Máximapark, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te beginnen net buiten park, daar waar je erin komt. Misschien net wat makkelijker met parkeren. De route is zo’n 18 kilometer lang.

Het eerste deel van de route volg je Het Lint richting Parkwijk. Als je het park uitomt rij je een langs tuk paralel aan de busbaan en sla na het Leidsche Rijn Collega (over het watertje) af naar links, richting Leidsche Rijn. Hierbij kom je langs het Park Grauwaart en rij je in één rechte lijn door richting de noordkant van het Máximapark. 

Aan de noordkant van het Máximapark skeeler je weer een klein stukje via Het Lint tot je kan afslaan richting het zwemstrand. Hier skeeler je langs en dan sla je af naar links. Via de Maarssenseweg ga je langs de Haarrijnse Plas en sla dan af naar rechts. Via de Thematerweg ga je door tot aan Geertje’s Hoeve. Hier skeeler je door en volg je de weg tot je in Vleuten bent. 

Ben je voorbij het spoor? Dan ga je nog een klein stukje door en ga dan richting rechts richting Woerden. Net aan in Woerden neem je en bocht naar links en volg je de Heldamweg tot je bij Leidse Rijn komt. Ga hier links en volg het water tot aan de Veldhuizerweg. Ga hier links en vervolgens rechts bij de Landschapsbaan om terug te komen bij je beginpunt.

Lange groene ronde door De Meern, Oudenrijn en Montfoort

Buiten de stad lekker door de polder is er een mooie route te vinden van zo’n 23 à 24 kilometer. Je kan op elk moment van de route starten, maar het ‘officiële startpunt’ is bij het Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn en de Maximus Brouwerij. Vanaf hier volg je grotendeels de Langerakbaan totdat deze overgaat in de Hogeweidebaan. Deze volg je rechtsaf langs/door het park om vervolgens weer rechtsaf te slaan en de Leidse Rijn te volgen. Halverwege sla je af richting recreatieplas Strijkviertel, waar je langs skeelert. 

Als je voorbij de recreatieplas bent ga je een stukje door en skeeler je verder onder de snelweg, sla hier rechtsaf en skeeler door tot aan de Meerndijk. Ga deze op en volg deze tot ongeveer De Mare. Vanaf hier maak je een bocht naar links en skeeler je paralel aan de Hollandsche IJssel tot richting Montfoort. Na enige tijd ga je weer rechtsaf, terug via de Blindeweg en Reijerscop naar Utrecht. Bij De Meern rij je Utrecht weer binnen en skeeler je zo terug naar de startplek. Benieuwd naar de gedetailleerde route? Bekijk ‘m hier!

De Skate Parade

Wil je nog meer van Utrecht ontdekken en skeeleren in Utrecht? Van begin mei tot eind september is er elke avond de Skate Parade. Onder begeleiding van muziek van DJ’s skate je langs de mooiste plekken van Utrecht. Elke week is er weer een andere route. 

Hoewel skeeleren in de binnenstad nog wel eens een uitdaging kan zijn door het wegdek is dat nu zeker niet het geval. De Skate Parade is opgezet in samenwerking met gemeente en politie waardoor je over de openbare weg mag skeeleren. Meestal duurt het rondje zo’n 25 kilomter (+/- 2 uur) en het begint om 19:45 uur. Meer weten? Lees meer op de website van Utrecht Skate Parade!

Menu