Is skeeleren goed voor je?

Is skeeleren goed voor je

Op de vraag ‘is skeeleren goed voor je?’ kunnen we eigenlijk heel kort zijn: ja, skeeleren is hartstikke goed voor je. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal is deze sport ontzettend goed voor je om te beoefenen. Je zou het kunnen vergelijken met hardlopen, maar het is een stuk minder belastend voor je lichaam.

Met skeeleren kan je behoorlijk wat calorieën verbranden, maar ook mentaal is skeeleren goed voor je. Je kan er zelf een enorm geluksgevoel van krijgen. Wij leggen je dan ook graag uit waar skeeleren allemaal goed voor is!

De fysieke gezondheidsvoordelen van skeeleren

Er kleven aan skeeleren behoorlijk wat fysieke gezondheidsvoordelen. In principe is elke sport goed voor je lichaam, maar wat ons betreft staat skeeleren vrij hoog op het lijstje. Het is goed voor je conditie, je traint er veel spiergroepen mee en het is perfect als je wil afvallen. Dat niet alleen. Skeeleren is veel minder belastend voor je gewrichten dan hardlopen. Tot wel 50%. Kortom, als het aankomt op je fysiek is skeeleren goed voor je!

Conditioneel

Natuurlijk kan je met skeeleren een zeer goede conditie opbouwen, dat spreekt redelijk voor zich. Wel moet je hiervoor regelmatig de skeelers onderbinden. Met één of twee keer in de week skeeleren kan je conditie binnen de kortste keren enorm vooruit gaan. Hoe meer je het doet, hoe leuker het ook wordt. Langere tochten gaan je makkelijker af en je kan ook harder gaan. Hoe beter je conditie, hoe intensiever je op den duur namelijk kan skeeleren.

Spierkracht ontwikkelen

Wil je mooie billen of sterke benen? Met skeeleren train je veel verschillende spiergroepen, maar vooral qua billen, benen en buikspieren is skeeleren goed voor je. De slagen die je maakt zorgen ervoor dat je flink wat spierkracht in deze spiergroepen opbouwt. Scheelt je ook weer een ritje naar de sportschool.

Skeeleren om af te vallen

Als je wil afvallen dan is skeeleren perfect. Je kan met skeeleren namelijk tot wel 600 calorieën per uur afvallen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief je gaat, het kan dus nog meer zijn ook. Wij leggen je in een andere blog uit hoeveel calorieën je kan verbranden met skeeleren.

Skeeleren in de buitenlucht

Is skeeleren goed voor je mentale gezondheid?

Naast de fysieke voordelen is skeeleren goed voor je mentale gezondheid! Van bewegen krijg je energie en het maakt een stofje aan waar een geluksgevoel door ontstaat. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om te doen en ideaal om je hoofd even leeg te maken. Hoewel je dit alleen kan doen, is het natuurlijk nog gezelliger om dit samen met iemand te doen of bij een skeelerclub. 

Het is ontzettend leuk om te doen

Het belangrijkste om te gaan skeeleren is natuurlijk dat het ontzettend leuk is om te doen. Een mooie tocht maken en genieten van de buitenlucht kunnen enorm veel met je mentale gezondheid doen. Ga je met vrienden skeeleren? Dan is het ook een ideaal moment om lekker te socializen en bij te praten. En wat is er nu leuker dan gezamenlijk lekker sportief bezig te zijn?

Van bewegen word je gelukkig

Uit tientallen, zo niet honderden onderzoeken is gebleken dat je van bewegen gelukkig wordt. Dit geldt dus ook voor skeeleren. Dat niet alleen, ook de buitenlucht en natuur maakt je een stuk gelukkiger. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Lekker in de buitenlucht skeeleren zorgt er dus voor dat je een stuk gelukkiger kan worden!

Leren skeeleren met onze handige tips

Denk je nu: ‘ik wil ook gaan skeeleren’? Hartstikke leuk! In onze gids beginnen met skeeleren leggen we je precies uit hoe je hiermee kan beginnen. Ontdek nu zelf hoe leuk en goed skeeleren voor je is!

Menu