Afvallen met skeeleren

Drinkpauze tijdens het skeelerenAfvallen met skeeleren is niet alleen leuk, het is ook nog eens ontzettend effectief. Daarnaast is het eigenlijk ook iets beter voor je dan bijvoorbeeld hardlopen, waar het vaak als alternatief voor geldt. Er zijn tal van redenen om te kiezen voor afvallen met skeeleren en wij nemen je hier graag in mee. Als je aan het einde van dit artikel nog geen zin hebt om je skeelers onder te binden, dan weten wij het ook niet!

Kan je afvallen met skeeleren?

Ja, en niet zo’n beetje ook. Het is een beetje afhankelijk van hoeveel je weegt, maar iemand van een gemiddeld gewicht kan op een gemiddeld tempo zo tussen de 550 en 700 calorieën per uur verbranden met skeeleren. Dit tikt behoorlijk aan en twee uurtjes skeeleren op zondagmiddag kan er dus zo voor zorgen dat je 1000 calorieën verbrandt. 

Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat je dit er niet allemaal gelijk weer aan gaat eten. Afvallen doe je tenslotte door minder calorieën binnen te krijgen dan dat je verbruikt. Wil je het maximale uit je skeelertocht halen, maar vind je het lastig om goed te eten? Kijk dan eens of je een voedingsschema kan (laten) maken? Meer hierover vertellen we je zo!

Bouw kracht en spierdefinitie op met skeeleren

Afvallen met skeelerenDoor te skeeleren bouw je behoorlijk wat kracht op in je spieren en dit ga je terugzien. Zeker als de kilo’s eraf vliegen zal je zien dat je behoorlijk wat definitie hebt opgebouwd. Met skeeleren train je namelijk behoorlijk wat spieren, zoals je benen, billen, rug en buik. Een strakke buik of rondere billen zijn dus goed te bereiken met skeeleren. Natuurlijk zal je, zeker de eerste keren op skeelers, hier wel wat spierpijn van krijgen. Zie dit als een teken dat je lekker bezig bent, zeker als het na een dag of 2 à 3 weer weg is.

Spieren hebben energie nodig

Misschien nog wel het mooiste van de spieropbouw die je met skeeleren realiseert is dat je ook extra energie nodig gaat hebben door de dag heen. Afvallen met skeeleren wordt dan helemaal leuk. Je spieren hebben redelijk wat energie door de dag heen nodig. Ben je dus niet aan het skeeleren, dan zal je door de dag heen meer calorieën verbruiken dan dat je hiervoor deed. Oftewel, je valt extra af door de spieropbouw en extra verbruikte calorieën.

Optimaal afvallen met skeeleren? Maak een voedingsschema!

Om het maximale uit je sportieve prestaties te halen is het aan te raden om te werken met een voedingsschema. Ze zeggen ook wel dat met afvallen 80% voeding is en 20% sporten. Goed eten is dus extra belangrijk en een voedingsschema kan hier enorm bij helpen. Vind je het nou lastig om zelf een schema samen te stellen of heb je hier geen zin in? Dan kan je deze ook laten maken. Ook als je hier weinig ervaring mee hebt kan dit goed zijn om te laten doen. Een goed en betrouwbaar platform hiervoor is Dieetschema.nl. Een aantal voordelen hiervan zijn:

  • Gepersonaliseerd schema op basis van je leeftijd, geslacht, lengte en gewicht
  • Afgesteld op jouw voorkeuren qua eten en drinken (zo is het een stuk makkelijker vol te houden!)
  • Gericht op jouw manier van aankomen / afvallen en hoe vaak je sport
  • Ontzettende goede reviews van klanten die meer dan 20 kilo zijn afgevallen
  • 24/7 aan te vragen en een ontzettend snelle klantenservice bij vragen
  • Meer dan enkel een voedingsschema, je ontvangt ook handige tips om het makkelijk vol te houden

Wil je dus serieus aan de slag met afvallen en skeeleren? Bestel dan nu jouw gepersonaliseerde voedingsschema bij Dieetschema.nl!

Menu