Welke spieren train je met skeeleren?

Welke spieren train je met skeeleren

Dat skeeleren goed voor je is, is vrij algemeen bekend. Niet alleen je conditie gaat er enorm op vooruit, maar het is ook erg goed voor de ontwikkeling van je spieren. Maar, welke spieren train je met skeeleren precies? Dat leggen wij je in deze blog uit. Zo weet je precies waar je het voor doet. Tijd om je skeelers uit de kast te pakken!

De vele voordelen van skeeleren

Skeeleren en skaten is goed voor van alles en nog wat: je gezondheid, spierontwikkeling, humeur en geluk. De meeste mensen skeeleren voor hun plezier. Hoewel een pleziertochtje vooral erg leuk is, zet je het lichaam toch behoorlijk aan het werk. Een leuke manier dus om je conditie te verbeteren en allerlei spiergroepen te trainen.

Welke spieren train je met skeeleren of skaten?

Spieren trainen tijdens skeelerenTijdens het skeeleren of skaten train je behoorlijk wat verschillende spiergroepen. Laten we eerst eens kijken naar het onderlichaam. Dit is toch het eerste deel van het lichaam waar naar gekeken wordt bij het skeeleren. Je benen en billen worden volop gebruikt tijdens een tocht. Daarnaast gebruik je ook je buikspieren veelvuldig tijdens het skeeleren. Verder zijn er ook nog behoorlijk wat spieren die je in mindere mate gebruikt. Denk aan je rug, maar ook je armen.

Benen en billen

Je benen en billen gebruik je logischerwijs het meest tijdens het skeeleren. Bij het afzetten gebruik je vanzelfsprekend je benen. Bijna elke spier in je benen komt wel aan bod tijdens het skeeleren. Met name je bovenbeenspieren en hamstrings worden behoorlijk belast tijdens het afzetten. Naast je bovenbenen train je ook je billen behoorlijk tijdens het skeeleren. Dit komt door de gehurkte houding, bijna een soort squat-houding. Zeker als je meer snelheid wil maken zal je verder door je benen moeten zakken.

Buikspieren

Je buikspieren zijn een andere grote groep die je volop traint tijdens het skeeleren. Om je evenwicht tijdens het skeeleren te bewaren moet je bijna continu met aangespannen buikspieren rijden. In combinatie met de hoeveelheid calorieën die je verbrand met skeeleren is het dan ook zeer goed mogelijk om een wasbordje te kweken met skeeleren.

Rugspieren

Evenals je buikspieren zijn ook je rugspieren van cruciaal belang om je evenwicht te bewaren. Goed in balans blijven is immers cruciaal en samen met je buik zorgt je rug hiervoor. Tijdens het skeeleren word je hele rug, met name je onderrug, dus behoorlijk aan het werk gezet. Dit draagt niet alleen bij aan sterkere rugspieren, maar ook meer stabiliteit.

Armen

Je armen mogen we natuurlijk niet vergeten, al zal niet iedereen deze evenveel trainen. Een tochtje met de armen op je rug zal niet veel bijdragen aan de spiergroei- en ontwikkeling van je armen. Gebruik je je armen veelvuldig tijdens het skeeleren, door ze heen en weer te zwaaien, dan zal je deze zeker trainen. Hoe fanatieker je dus skeelert, des te meer zal je jouw armen ook trainen tijdens het skeeleren.

Conditie en hartspier

Eén van de belangrijkste onderdelen van hoe goed je conditie is, is je hartspier. Deze train je uiteraard ook tijdens het skeeleren. Elk tochtje draagt weer iets bij aan verbeterde conditie. Skeeleren is naast het trainen van je spieren dan ook ideaal als cardiotraining. Je uithoudingsvermogen gaat enorm vooruit, maar ook de kracht van je hartspier. Tot slot zal je ook een stuk stabieler worden en een verbeterde coördinatie krijgen.

Met skeeleren train je dus niet enkel een aantal specifieke spieren, maar train je bijna je hele lichaam. Een tochtje maken is dus ideaal en kent vele gezondheidsvoordelen. Lees bijvoorbeeld nog meer over waarom skeeleren goed voor je is. We leggen je één voor één alle voordelen uit.

Menu