Welke lichaamsdelen train je met skeeleren?

lichaamsdelen trainen met skeeleren

Skeeleren is niet alleen een ontzettend leuke sport, het is ook nog eens ontzettend goed voor je. Met skeeleren train je ontzettend veel lichaamsdelen. Benen, billen en buikspieren worden allemaal aan het werk gezet. Daarnaast verbrand je ook nog eens behoorlijk wat calorieën als je skeelert. In dit artikel leggen we je precies uit welke lichaamsdelen je traint met skeeleren!

De verschillende lichaamsdelen die je traint met skeeleren

Als je gaat skeeleren train je niet alleen je benen, wat natuurlijk de meest logische groep is, maar ook veel andere lichaamsdelen. Je kan skeeleren dan ook zeker als full-body work-out zien. Naast dat je verschillende lichaamsdelen traint, train je met skeeleren ook spieren als het hart en de longen. Daarbij neemt gelijk je uithoudingsvermogen toe.

Benen

Je benen zijn natuurlijk het meest logische lichaamsdeel dat je traint met skeeleren. Elke keer dat je afzet worden deze weer aan het werk gezet. Met name de spieren in de bovenbenen train je veel en intensief met skeeleren. Denk hierbij aan de binnenste en buitenste dijbeenspieren, maar ook je hamstrings.

Billen

De bil is ook een lichaamsdeel dat je met skeeleren goed kan trainen. Bij elke slag worden je bilspieren gebruikt, net als bij de benen. Dit ligt in het verlengde van de hamstring. Hierdoor is skeeleren een ideale training als je graag dit deel van het lichaam wil trainen.

Buik

Balans houden met skeeleren komt vanuit je buik. Dit lichaamsdeel, ook wel je core genoemd, is cruciaal om goed, stabiel te kunnen skeeleren en niet te vallen. Doordat je tijdens het skeeleren natuurlijk ook bochten maakt, train je al je buikspieren. Zowel je dwarse, rechte en schuine buikspieren worden aan het werk gezet.

Rug

Een ander belangrijk lichaamsdeel dat je traint tijdens het skeeleren is de rug. Deze groep spieren gebruik je net als de buikspieren om evenwicht te houden tijdens het trainen. Daarnaast train je de rug door de houding die je aanneemt tijdens het skeeleren. Met name je onderrug train je veel tijdens het skeeleren.

Armen

Natuurlijk train je ook je armen tijdens het skeeleren. Zeker als je wat gevorderd bent zal je deze vaker gebruik om meer snelheid te maken. De zwaaiende beweging zorgt ervoor dat je de armen ook traint, vaak in combinatie met de schouders.

skeeleren lichaamsbeweging billen

Waarom skeeleren een ontzettend goede training is

Doordat je tijdens het skeeleren veel grote spiergroepen gebruikt verbrand je relatief veel calorieën tijdens het skeeleren. Per uur kan je met gemak zo’n 600 calorieën per uur verbranden. Naast de cardio-voordelen die het biedt, zoals een verbeterende conditie, is het ideaal als sport of training.

Sterker nog, het aantal calorieën dat je verbrandt met skeeleren staat zo ongeveer gelijk aan het aantal calorieën dat je gebruikt tijdens het hardlopen. Het grote verschil is echter dat skeeleren een stuk minder belastend is voor je lichaam, tot wel 50%! Hierdoor kan je het niet alleen beter volhouden, maar train je de verschillende lichaamsdelen ook beter. Met name voor je knieën is dit een wereld van verschil. Bij het hardlopen krijgen deze bij elke stap een schok, bij skeeleren is dit niet het geval. De kans op blessures neemt hierdoor ontzettend af.

Jouw lichaam in topvorm krijgen met skeeleren? Dit moet je weten

Als je de bovengenoemde lichaamsdelen wil gaan trainen met skeeleren, is het allereerst belangrijk dat je het juiste materiaal koopt. Investeren in goede skeelers en bescherming is cruciaal. Deze gaat niet alleen langer mee, maar zit vaak ook beter. Hierdoor krijg je minder snel blessures tijdens het skeeleren doordat je een verkeerde houding aanneemt. Bekijk nu onze complete gids over beginnen met skeeleren en train jouw lichaam in topvorm!

Menu