Bauer skeelers

Bauer logoBauer is één van de bekendste skeelermerken in de markt. Hoewel het merk begon als schaatsmerk zijn ze inmiddels ook een grote speler op de markt van skeelers. Toch merk je de roots van het schaatsen nog steeds in de ontwikkeling van hun producten. Niet voor niets zijn ze naast skeelerproducent ook het populairste schaatsmerk qua hockeyschaatsen. 

Het is dan ook niet gek dat Bauer inmiddels vooral bekend staat om de ontwikkeling en productie van inline skates, skeelers en roller hockey skates. Veel van de kennis die ze hebben opgedaan op het ijs nemen ze ook mee in de ontwikkeling van de producten voor op de baan. In dit artikel vertellen we je meer over Bauer skeelers, het merk en de producten die ze verkopen!

Geschiedenis van Bauer

Bauer begon in 1927 en werd opgericht in Kitchener, Ontario. Hoewel het van oorsprong dus een Canadees bedrijf is zit het hoofdkantoor tegenwoordig in de Verenigde Staten. Hoewel 1927 als het officiële oprichtingsjaar van het merk staat was de familie Bauer al veel langer actief op de markt. De familie was namelijk al actief op de markt met de Western Shoe Company, van waaruit Bauer Skate is opgericht. Toen nog enkel gericht op de ijshockey markt.

Vanaf de oprichting was Bauer gelijk aan toonaangevende speler op de markt. Zij brachten namelijk direct een innovatie op het ijs door het produceren van ijshockeyschaatsen waarin het ijzer permanent aan de schoen was bevestigd. De bekendheid van het merk steeg naar nog grotere hoogte door Bobby Bauer. Zoals de naam al doet vermoeden was hij famillielid van oprichters, maar hij stond ook in de Hockey Hall of Fame. Als speler van de Boston Bruins in de jaren ‘30 en ‘40 speelde hij vanzelfsprekend op skates van het familiebedrijf.

In de jaren ‘60 kwam het merk weer met een baanbrekende innovatie, het TUUK-chassis. Dit in combinatie met superster Bobby Hull als uithangbord van het merk zorgde ervoor dat er nog meer aan bekendheid werd gewonnen. Zeker toen vanaf de jaren ‘70 het TUUK-chassis steeds meer spelers overhaalden om voor Bauer te kiezen, steeg het marktaandeel naar grote hoogte.

Ook in de jaren daarna is Bauer innovatief gebleken, zowel op als naast het ijs. Met de uitbreiding naar het skeeleren en skaten is er een extra markt bijgekomen. De kennis en innovatiekracht die ze op het ijs hebben opgedaan is meegenomen en ook in de skatewereld hebben ze voor behoorlijk veel innovatie gezorgd, tot op de dag van vandaag.

De skeelers van Bauer

Zoals Bauer in de ijshockey wereld een leidende innovator is, zo nemen ze dat ook mee in hun skeelers. Bauer skeelers staan dan ook bekend om hun grote mate van wendbaarheid, perfect voor inline skates, skeelers en roller hockey. De profs die langere afstanden skeeleren zal je echter niet zo snel op Bauer skeelers zien staan. Andere merken, zoals K2 en Powerslide, zijn hier beter voor geschikt.

Voor de tricks en stunts zijn Bauer skeelers dus ideaal en hierin zijn ze ook één van de leidende merken. Duidelijk te zien is dat ze veel kennis van het ijs meenemen naar de asfalt en de baan. Hierin blijven ze enorm innovatief en zijn actief bezig met het behouden van hun voorsprong op het gebied van wendbaarheid.

Bauer skeelers kopen?

Bauer skeelers kopen kan online eenvoudig bij Bol.com, maar er zijn ook enkele speciaalzaken actief die Bauer skeelers verkopen. Kies je liever hiervoor? Dan raden wij je aan om voor Onlineskateshop.nl te gaan. Zij bieden een absolute topservice, gratis verzending en advies op maat. Zo skeeler jij met de skeelers die het beste bij jou passen!

Menu