Wat doet skeeleren voor je lichaam?

Wat doet skeeleren met je lichaamSkeeleren wordt steeds populairder en dat is niet gek. De gezondheidsvoordelen en het plezier zijn enorm. Het is een perfecte manier om je conditie te verbeteren, spieren te trainen en eventueel af te vallen. Benieuwd wat skeeleren voor je lichaam doet? Wij vertellen het je!

De mentale voordelen van skeeleren

Laten we beginnen met de mentale voordelen van skeeleren. Niet voor niets wordt vaak gezegd dat sporten gelukkig maakt. Tijdens het bewegen komt er een stofje vrij dat voor een geluksgevoel zorgt. Dit draagt er indirect al aan bij dat je gezonder wordt. We hebben het dan nog niet eens over de buitenlucht gehad. Ook dit draagt bij aan tal van goede stofjes die worden aangemaakt.

Natuurlijk is skeeleren ook hartstikke leuk om te doen, helemaal als je het met vrienden, familie, partner of kinderen doet. Je kan je hoofd heerlijk leeg maken, lekker socializen en ook nog actief bezig zijn. Kortom, mentaal is skeeleren één van de beste opties die er is.

De fysieke voordelen van skeeleren

Skeeleren goed voor je lichaamSkeeleren biedt fysiek ook tal van voordelen van je lichaam. Conditioneel, qua kracht en je algehele fitheid. Stuk voor stuk verbeter je ze met skeeleren. Wil je afvallen? Dan helpt dit natuurlijk optimaal. Per uur kan je tot wel 600 calorieën per uur verbranden met skeeleren.

Qua kracht train je ontzettend veel spiergroepen met skeeleren. Je benen worden volledig getraind, van je kuiten tot je bovenbenen. Natuurlijk train je ook je billen goed door de houding die je met skeeleren aanneemt. Verder train je ook je buikspieren, rugspieren en armen. Kortom, skeeleren kan zeker een full-body workout genoemd worden.

Door de inspanning die je levert met skeeleren gaat je conditie ook enorm snel vooruit. Daarbij is de aanslag op je spieren ook een stuk minder dan bij andere sporten, zoals hardlopen. Hierdoor kan je het langer volhouden en gaat je conditie dus nog sneller vooruit. Dit betekent echter niet dat het gemakkelijk is. Je hart wordt hard aan het werk gezet. Kortom, fysiek zijn de voordelen enorm voor je lichaam.

Conclusie: wat doet skeeleren voor je lichaam?

Al met al doet skeeleren ontzettend veel voor je lichaam. Zowel fysiek als mentaal zijn de voordelen bijna eindeloos te nemen. Zeker als je wil afvallen of je lichaam beter in vorm wil krijgen is skeeleren een echte aanrader. Daarnaast zal je mentaal ook een stuk fitter worden. Kortom, een win situatie op meerdere vlakken.

Menu